Corul Regal s-a înființat în prima jumătate a anului 2012 la inițiativa unui grup de studenți ai Universității Naționale de Muzică din București: Răzvan Rădos – dirijor fondator, Răzvan Apetrei, Lucian Luca și Mioara Buhălțeanu.

Concertul inaugural al Corului Regal a avut loc în data de 6 iulie 2012, în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezența Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei române și a Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

În data de 28 februarie 2013, Corul Regal a primit Diploma de Înalt Patronaj Regal oferita de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, în cadrul unui concert extraordinar susținut în Sala de Muzică a Castelului Peleș din Sinaia. La eveniment au fost prezenți și Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei române și domnul Nicolae Medforth-Mills, alături de numeroase personalități din țară și străinătate.

În luna februarie a anului 2015, dirijorul fondator al Corului Regal, Răzvan Rădos, a predat ștafeta dirijorului și colegului său, Eduard Dinu.

În primăvara anului 2015 Corul Regal a devenit marcă înregistrată la OSIM, iar în toamna anului 2016 a fost înființată Asociaţia Corul Regal, organizaţie non-profit, cu activitate culturală și socială, care promovează valorile culturii românești, pe teritoriul țării și în afara granițelor acesteia și care dezvoltă proiecte şi activităţi de promovare a artei corale românești și a valorilor şi principiilor susţinute de către Familia Regală a României.

În data de 26 martie 2018, Corul Regal a primit medalia Regală pentru Loialitate din partea Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei române.

În perioada aprilie 2018 – septembrie 2019, dirijorul și Directorul Artistic al Corului Regal a fost Andrei Stănculescu.

În perioada octombrie 2019 – februarie 2020 conducerea muzicală a Corului Regal a fost asigurată de dirijorii Răzvan Apetrei (dirijor principal) și Antonel Temistocli (dirijor secund).

În perioada martie 2020 – decembrie 2021 dirijorul principal al Corului Regal a fost Antonel Temistocli.

Pe parcursul anului 2022, Răzvan Rădos, dirijorul fondator al ansamblului, a revenit la pupitrul Corului Regal, secondat de Daniela Cotoroană în calitate de dirijor asistent.

Începând din anul 2023, dirijorul Corului Regal este Răzvan Apetrei, iar Daniela Cotoroană este dirijor asistent.

În data de 30 martie 2023, Corul Regal a primit decorația Crucea Casei Regale a României din partea Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei române.