Corul Regal s-a înființat în prima jumătate a anului 2012 la inițiativa unui grup de studenți ai Universității Naționale de Muzică din București: Răzvan Rădos – dirijor fondator, Răzvan Apetrei, Lucian Luca și Mioara Buhălțeanu.

Concertul inaugural al Corului Regal a avut loc în data de 6 iulie 2012, în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezența Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei române și a Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

În data de 28 februarie 2013, Corul Regal a primit Diploma de Înalt Patronaj Regal oferita de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, în cadrul unui concert extraordinar susținut în Sala de Muzică a Castelului Peleș din Sinaia. La eveniment au fost prezenți și Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei române și domnul Nicolae Medforth-Mills, alături de numeroase personalități din țară și străinătate.

Din luna februarie a anului 2015, dirijorul fondator al Corului Regal, Răzvan Rădos, a predat ștafeta dirijorului și colegului său, Eduard Dinu.

În primăvara anului 2015 Corul Regal a devenit marcă înregistrată la OSIM, iar în toamna anului 2016 a fost înființată Asociaţia Corul Regal, organizaţie non-profit, cu activitate culturală și socială, care promovează valorile culturii românești, pe teritoriul țării și în afara granițelor acesteia și care dezvoltă proiecte şi activităţi de promovare a artei corale românești și a valorilor şi principiilor susţinute de către Familia Regală a României.

În data de 26 martie 2018, Corul Regal a primit Medalia Regală pentru Loialitate din partea Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei române.

În perioada aprilie 2018 – septembrie 2019, dirijorul și Directorul Artistic al Corului Regal a fost Andrei Stănculescu.

În perioada octombrie 2019 – februarie 2020 conducerea muzicală a Corului Regal a fost asigurată de dirijorii Răzvan Apetrei (dirijor principal) și Antonel Temistocli (dirijor secund).

În perioada martie 2020 – decembrie 2021 dirijorul principal al Corului Regal a fost Antonel Temistocli.

Pe parcursul anului 2022, Răzvan Rădos, dirijorul fondator al ansamblului, a revenit la pupitrul Corului Regal, secondat de Daniela Cotoroană în calitate de dirijor asistent.

Începând din anul 2023, dirijorul Corului Regal este Răzvan Apetrei, iar Daniela Cotoroană este dirijor asistent.